Probeer groene komkommers met yoghurt met ons makkelijk recept

Groene komkommers met yoghurt 1 slangenkomkommer of 2 kleine boerenkomkommers (450 - 500 gr). 1 teentje knoflook. ½ theelepel sterke groene peper. Voor de yoghurtdressing 1 kop ( 150 gr) natuurlijke yoghurt. Zout en peper. Dit yoghurt-komkommerrecept is een pittige, licht pikante komkommersalade met een yoghurtdressing en veel verse dille. Deze saladevulling kan worden geserveerd als smakelijk bijgerecht bij gegrild of geroosterd vlees of vis, bij een koud buffet of gewoon als sandwich. Voorbereiding Om de groene komkommers met yoghurtdressing te bereiden: Was een grote groene slangenkomkommer, of een overeenkomstig aantal komkommers van bekende biologische oorsprong, of uit eigen tuin, met inbegrip van de groene schil, of beter nog, in tweeën geschild in afwisselende reepjes, rasp op de groenterasp om grote komkommerchips te verkrijgen. Bestrooi met zout en meng met de komkommers. Als de herkomst van de komkommers onbekend is, schil ze dan eerst. Laat de gezouten komkommers vervolgens ongeveer 15 minuten in de keuken staan om water te onttrekken. Doe de komkommerschijfjes vervolgens over in een vergiet, zodat het water kan weglopen. Knijp ten slotte de komkommers met de hand stevig uit in verschillende porties. Voor de yoghurtmarinade Doe 1 kop gewone yoghurt in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Snijd ½ hele hete groene peper in de lengte door met een mes. Verwijder de binnenste lichte vliesjes en zaadjes, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de yoghurtmarinade. Snijd het vel van 1-2 rijpe tomaten met een mes kruiselings in, leg ze 30 seconden in kokend water, haal ze eruit, spoel ze af in koud water en pel ze. Knijp de tomaten met de hand een beetje uit om wat van het tomatenvocht en de zaadjes te verwijderen. Snijd vervolgens de tomatenpulp in kleine blokjes en voeg ze aan de marinade toe. Voeg tenslotte de geperste komkommers en de fijngehakte dille toe aan de yoghurtmarinade. Breng de salade opnieuw op smaak met zout en peper. Afdekken en volledig afkoelen in de koelkast. Voedingswaarde Een portie groene komkommers met yoghurt bevat ca. 45 kcal en ca. 1,5 g vet